Aandachtspunten Nationale en Sectorale vluchten

Pilot spelgebieden Afdeling 7-8-9
7 juni 2018
Jeugdcompetitie 2018 Update!
10 juli 2018

Aandachtspunten Nationale en Sectorale vluchten

Geachte bestuurders, beste sportvriend(in),

Gisteravond laat hebben wij u geïnformeerd dat komende zaterdag de Sectorale midfondvlucht M24 Nanteuil le Haudouin zal doorgaan zoals is afgesproken. Omdat het e.e.a. anders is dan bij normale afdelingsvluchten willen wij u de belangrijkste punten die gelden voor Nationale en Sectorale vluchten nog een keer onder uw aandacht brengen.
Voor de Nationale en Sectorale vluchten zijn o.a. de onderstaande regels van kracht:
– Voor de Nationale en Sectorale vluchten is het verplicht om in te korven bij een Nationaal Inkorfcentra (NIC).
– Conform afspraak ALV Afdeling 9 hebben wij voor de midfond, dagfond en jonge duivenvluchten voor alle verenigingen van Afdeling 9 een NIC aangevraagd.
– Verenigingen met minimaal 7 deelnemers kunnen hiervan gebruik maken en de Nationale en Sectorale vluchten (midfond, dagfond, jonge duiven) in eigen clublokaal inkorven.
– Verengingen welke niet over minimaal 7 deelnemers beschikken mogen niet zelf inkorven.
– Leden van verenigingen die niet inkorven mogen wel deelnemen aan de Nationale en Sectorale vluchten en kunnen gaan inkorven bij een NIC welke in het bezit is van een NIC-registratie module. Deze NIC zijn verderop in deze mail vermeld.
– Verenigingen die de Nationale en Sectorale vluchten zelf niet inkorven moeten zich afmelden via inmanden.nl, bij de vervoerscommissie en de NPO. Dit laatste mag via de secretaris van de afdeling.
– De Marathonvluchten mogen alleen door de vaste NIC ingekorfd worden.
– De D-bestanden moeten worden ingestuurd op de dag dat de duiven worden ingekorfd.
– De W-bestanden moeten worden ingestuurd op de dag dat de duiven zijn thuis gekomen. Bij zondagsvluchten mogen verenigingen met dispensatie op maandagavond hun W-bestand insturen.
– De duiven staan automatisch voor het Nationale en Sectorale concours.
– Degene die een papieren uitslag wil ontvangen van de Nationale en Sectorale vluchten kan dit aangeven in Niveau 9.
– Poulen op de Nationale en Sectorale vluchten is mogelijk via Niveau 9.
– Op de Nationale en Sectorale vluchten is het verplicht dat verenigingen Mandenlijsten gebruiken. De ingevulde lijsten kunnen bij de ingang onder het karton worden gelegd.
– Op de Nationale en Sectorale vluchten is er een meldplicht. Duiven moeten binnen 30 minuten na aankomst gemeld worden. Hiervoor kan de meldsite op onze website gebruikt worden. Degene met een automatisch meldsysteem kan afdeling9@ifcinfo.nl gebruiken.
De volledige informatie over de regelgeving van de Nationale en Sectorale vluchten vindt u in de onderstaande link. Deze hebben de secretarissen van de verenigingen ook reeds via de NPO ontvangen.
Op basis van het aantal deelnemers dit seizoen mogen vanavond de volgende verenigingen niet zelf inkorven: 0613 Rode Doffer Harbrinkhoek, 0630 Steeds Vooruit Enschede en 0671 de Zwaluw-Reisduif Overdinkel. Er zijn ook diverse verenigingen (o.a. 0608, 0633, 0666, 0672, 0696, 0749, 0832, 0840, 0863) die op het randje van voldoende deelnemers zitten. Deze verenigingen wil ik in het bijzonder nog een keer meegeven dat het minimale deelnemers aantal van 7 moet zijn gehaald voordat u zelf mag inkorven. Verenigingen die met minder dan 7 leden inkorven worden niet in de uitslagen opgenomen. Excuses van nummer 7 is onverwachts niet komen opdagen worden niet geaccepteerd!
Leden van verenigingen die de Nationale en Sectorale vluchten niet zelf inkorven kunnen terecht bij een NIC welke in het bezit is van een NIC-registratie module. Dit zijn de volgende verenigingen: 0337 Stormvogel Sibculo, 0607 Witpen Almelo, 0617 Reisduif Borne, 0622 Snelvlucht Denekamp, 0632 Luchtsport Enschede, 0642 Luchtreizigers Glanerbrug, 0652 Onze Sport Haaksbergen, 0654 Vitesse Nijverdal, 0667 Snelvlucht Losser, 0676 Snelvlucht Oldenzaal, 0680 Luchtvermaak Rijssen, 0683 Gevleugelde Tukkers Geesteren, 0686 Luchtbode Vriezenveen, 0688 Koerier Vriezenveen, 0690 Zilvermeeuw Westerhaar, 0751 PAX-Snelpost Lochem, 0801 Luchtpost Aalten, 0821 Ons Genoegen Braamt, 0823 Vredesbode Didam, 0831 Reisduif/bode Doetinchem, 0841 Ons Genoegen Ulft, 0844 Rijnvliegers Lobith, 0850 Blauwe Doffer Lichtenvoorde, 0869 Gleugelde Vrienden Winterswijk, 0870 C.P.L. Silvolde en 0875 Reisduif Babberich.
Voor verenigingen die voor het eerst gebruik maken van de NIC-registratie module het volgende. Het is belangrijk dat de UDP in Winver wordt ingelezen vanuit de N. Als u dit niet doet worden de leden van andere verenigingen niet opgenomen in de D. & W. bestanden.
Tot slot nog het volgende. Op de Nationale en Sectorale vluchten is het niet mogelijk om van de regeling samen inkorven en in eigen clublokaal afslaan gebruik te maken. Voor de Nationale en Sectorale vluchten geldt dat het verplicht is om de klok weer af te slaan in het NIC waar de duiven zijn ingekorfd.
We vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en wensen u veel succes toe op de Nationale en Sectorale vluchten!.

Met vriendelijke groet,
Bestuur Afdeling 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *