Wijziging vliegprogramma en ophaalschema

Poolse lossing in Holten
25 mei 2019
Informatie inkorven C-vluchten
14 juni 2019

Wijziging vliegprogramma en ophaalschema

Helaas hebben wij weer te maken met een losplaats waar wij niet meer mogen lossen. Dit keer is het Charleville Mézières waar wij komende zaterdag (V23) naartoe zouden gaan. De duiven voor vlucht V23 zullen hierdoor komende zaterdag uitwijken naar Étroeungt. De coördinaten zijn: Lat. 50 04 10,3 en Long. 03 55 38,8.
Étroeungt is een nieuwe losplaats en ligt westelijker dan Charleville Mézières. Vorige week toen ons bekend werd dat Charleville Mézières was gesloten werd ons Étroeungt als vervangende losplaats aangeboden zodat wij een vitesse vlucht op de maximale afstand zouden kunnen blijven organiseren. Aangezien erop dat moment alleen de keuze was tussen Étroeungt en Quiévrain hebben wij besloten om voor Étroeungt een lossingsvergunning aan te vragen. We weten inmiddels dat er aan de oostkant ook een geschikte losplaats is in Arlon. Deze zullen wij in ons achterhoofd bewaren zodat wij hier eventueel in de toekomst gebruik van kunnen gaan maken. Voor nu hebben wij hiervan afgezien om de nieuwe contactpersoon in Noord-Frankrijk te vriend te houden. Op kort termijn hebben wij nog meer hulp van hem nodig. Onder anderen voor het zoeken voor een nieuwe correspondent in Laon.
Voor volgende week dinsdag 11 juni a.s. staan er trainingsvluchten jonge duiven op het programma. Bij het opstellen van het vliegprogramma hebben wij er geen rekening mee gehouden dat het dan op tweede Pinksterdag inkorven zou zijn. Omdat wij inkorven op een dergelijk dag niet wenselijk vinden hebben wij besloten de trainingsvluchten jonge duiven vanuit Zutphen en Gennep ter verplaatsen naar woensdag 12 juni a.s. De duiven voor deze trainingsvluchten worden dinsdagavond 11 juni a.s. opgehaald volgens ophaalschema A.
Volgende week dinsdag 11 juni a.s. is het ook inkorven voor Nationaal St. Vincent. Omdat wij geen capaciteit hebben in het vervoer om twee vluchten op één avond op te halen is er besloten om beide vluchten tegelijk op te halen. Willen de NIC hiermee rekening houden. Alvast bedankt voor de medewerking.
P.S. inkorven voor Nationaal St. Vincent kan alleen vanuit een NIC die hiervoor toestemming hebben gekregen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *