Vluchten zaterdag 29 juni a.s.

Uitslagen V16/46 + niveau 2
26 april 2019
Uitleg besluitvorming M26 Morlincourt
27 juni 2019

Vluchten zaterdag 29 juni a.s.

Geachte bestuurders, beste sportvriend(in),

Graag wil ik u namens het bestuur Afdeling 9 informeren over de vluchten van zaterdag 29 juni a.s.
Als eerste de jonge duiven. Voor komende zaterdag zijn de vooruitzichten dat het opnieuw warm zal worden. In de loop van de dag verwacht men temperaturen van rond de 32 graden Celsius. Daarnaast zal de wind uit het (zuid)oosten gaan waaien. Gezien deze vooruitzichten heeft het bestuur besloten om de jonge duivenvluchten komende zaterdag 29 juni a.s. niet door te laten gaan. In verband met deze afgelasting zal er op dinsdag 2 juli a.s. een extra trainigsvlucht plaatsvinden. Het geplande jonge duiven programma ziet er de komende weken als volgt uit.
Dinsdag 2 juli a.s. CC 1-4 Wijchen, CC 5-9 Weert (maandag 1 juli a.s. inkorven volgens ophaalschema A. Vrachtgeld 0,38 per duif).
Zaterdag 6 juli a.s. V/J 27 CC 1-4 Tilburg, CC 5-9 Tongeren
Zaterdag 13 juli a.s. J28 Bierges
Zaterdag 20 juli a.s. V/J29 Quiévrain
Zaterdag 27 juli a.s. M/F30 Dizy-le-Gros
Daarna wordt het geplande programma vervolgt.
De oude duivenvlucht gaat komend weekend wel door. De duiven van deze midfondvlucht zullen komende zaterdagmorgen worden gelost in (M26) Morlincourt. Deze wijziging komt mede doordat Laon niet beschikbaar is. Inkorven voor deze vlucht is morgenavond, donderdag 27 juni a.s. De duiven worden opgehaald volgens ophaalschema C. Dit is een schema waarin niet alle verenigingen worden opgehaald. Houdt daarmee rekening!
Als bestuur hebben wij overwogen om het inkorven naar vrijdag te verplaatsen. Na alles plussen en minnen tegenover elkaar te hebben afgewogen hebben wij besloten om dit niet te doen. In eerste plaats omdat wij niet in Péronne terecht kunnen. We zijn daardoor aangewezen op een losplaats in de regio Dizy-le-Gros. Als wij hierop vrijdagavond naartoe gaan dan zijn we niet eerder dan rond 7.30 uur op de losplaats. Hierdoor mogen wij niet eerder lossen dan 9.30 uur. Dit vinden wij te laat. Daarnaast wordt voor vrijdag in Frankrijk geen extreme hitte voorspelt. Onze duiven staan wel vaker met temperaturen van 30-32 graden Celsius op de losplaats in Frankrijk. Door naar Morlincourt te gaan hebben wij daar overdag de mogelijkheid om de containers in de schaduw te zetten. Als vrijdagavond de zon onder is gegaan kunnen de containers verplaatst worden naar de losplek. Hierdoor kunnen wij zaterdagochtend op tijd lossen en kunnen de duiven optimaal verzorgd worden.
We zullen voor morgenavond het aantal duiven per mand aanpassen. De verenigingen worden verzocht om op (M26) Morlincourt 23 duiven in de mand te doen.
Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,
Namens bestuur Afdeling 9
Arjan van de Willige
Secretaris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *