Aangepast ophaalschema J28 Bierges
9 juli 2019

Komend weekend (13 juli a.s.)

Geachte bestuurders, beste sportvriend(in),

Komende zondag is er in Frankrijk de Nationale feestdag (quatorze julliet). Dit betekend dat er dan in Frankrijk geen duiven gelost mogen worden. Voor komend weekend staat er voor onze afdeling onder anderen een midfondvlucht vanuit Nanteuil le Haudouin op het programma. Graag wil ik u hierbij informeren hoe wij gaan handelen mocht deze vlucht komende zaterdag niet gelost kunnen worden. We informeren u hierover alvast omdat de vooruitzichten voor komende zaterdag op dit moment nog onzeker zijn en wij achteraf discussies willen voorkomen.
In ons aanvullend wedvlucht reglement hebben wij afgesproken dat de afdelingsvluchten niet blijven overstaan tot maandag. Dit houdt in dat wanneer wij komende zaterdag de midfondvlucht Nanteuil le Haudouin niet kunnen lossen wij op zondag met de duiven verhuizen naar België of Luxemburg. Een definitieve beslissing hierover wordt dan eventueel komende zaterdag genomen op het moment dat de vlucht wordt uitgesteld.
Wanneer wij met de duiven terug moeten naar België of Luxemburg betekend dit dat de vlucht niet zal gaan meetellen voor het midfond kampioenschap van onze afdeling. Dit omdat de minimum afstand voor een midfondvlucht dan tekort zal zijn. Afgelopen winter hebben wij landelijk afgesproken dat een midfondvlucht minimaal 285 km. (300 km. min 5%) moet zijn. Vanuit België en Luxemburg kunnen wij overal niet aan deze minimum afstand voldoen. Voor de CC’s die overal wel minimaal 285 km. overhouden blijft de vlucht wel meetellen voor het midfond kampioenschap. De vlucht zal in alle gevallen wel blijven meetellen voor het snelheidskampioenschap.
Uiteraard hopen wij dat zaterdag de weersituatie mee gaat vallen en wij de duiven gewoon in Nanteuil le Haudouin kunnen lossen. Om de kansen van een lossing op zaterdag te vergroten zal onze Lossingscommissie morgenvroeg de vooruitzichten van zaterdag beoordelen. Mogelijk dat wij op basis hiervan besluiten om naar een andere losplaats te gaan. Op dit moment lijkt het zaterdagmiddag beter te worden. De vraag is dan alleen of de opklaringen op tijd komen. Wanneer wij eventueel naar een korter gelegen losplaats gaan welke nog net voldoet aan de minimale afstanden kunnen wij misschien toch nog op zaterdag lossen voor een midfondvlucht. Mochten wij overgaan tot dit besluit dan zullen wij u hierover morgenvroeg informeren via onze website.
De marathonvlucht Dax blijft overstaan volgens de NPO-reglementen. Dit betekend dat wanneer deze vlucht niet gelost kan worden op vrijdag of zaterdag deze blijft staan tot maandag.
Zoals al eerder gemeld gaan onze jonge duiven komende zaterdag naar Bierges. Het betreft een vlucht alleen voor de jonge duiven. Dit betekend dat de oude duiven ook niet als trainingsduif mee mogen worden gegeven. Voor de oude duiven is er komende zondag een trainingsvlucht vanuit Heusden-Zolder.
Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,
Arjan van de Willige
Secretaris Afdeling 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *