Activiteiten en verkopen in Afdeling 9

Uitslagen en eindstand Classic Twente 2019
3 september 2019
Kampioenen 2019 Afdeling 9 Oost-Nederland
3 oktober 2019

Activiteiten en verkopen in Afdeling 9

Ook komende winter willen wij u weer informeren over alle activiteiten en verkopen die er in onze afdeling plaatsvinden. U kunt uw activiteit aanmelden door een mail te sturen naar secretaris@afdeling9.nl

Wanneer u de verkoop aanklikt wordt u doorgeschakeld naar de juiste pagina!

 

(Bonnen)verkopen: 

_________________________________________________________________________

Verkoop Bennie Overkamp – Eibergen.

5 januari j.l. is helaas ons oudste lid, Bennie Overkamp uit Eibergen overleden op 88-jarige leeftijd.

Na een duivensportcarrière van maar liefst 73 jaar bij onze vereniging is daar nu een einde aangekomen. Postduiven en de natuur stonden bij Bennie op de eerste plaats in zijn leven, hij is nooit getrouwd geweest. Hij was een echte verenigingsman maar ook een echte winnaar. Het allergrootste deel van zijn duivenleven behoorde hij bij de kampioenen in vereniging, CC Achterhoek, de Kring 3 maar ook in afdelingsverband stond hij zijn mannetje. Hij stond erom bekend steeds weer een kweekkoppel bij elkaar te zetten waaruit meerdere toppers kwamen vooral bij blauw warm weer en wind op kop.

De laatste jaren nam zijn gezondheid elk jaar af, zijn knieën waren versleten, problemen met zijn hart en aan het einde ook nog slokdarmkanker. Maar tot een week voor zijn overlijden heeft hij bijna altijd zijn duiven zelf kunnen verzorgen, zijn vrienden zoals hij ze noemde.

Aan het eind van zijn leven heeft Bennie aangegeven dat hij zijn duiven schonk aan de vereniging om te verkopen en daaraan willen wij dan ook zo goed mogelijk proberen te voldoen. Bennie was geen man van stambomen, wel werd alles netjes genoteerd zodat nog wel uit te vinden is waar de duiven uit zijn. In totaal zitten er nog zo’n 32 duiven op de hokken. 8 hiervan komen uit een geleende doffer van Hans Vultink. Deze 15-1307101 kwam uit de beste dagfonddoffer destijds van Hans, de 1766852. Een aantal jongen hieruit voldeden prima bij Bennie. Ook zit er nog een duivin van zijn sportvriend

Comb. Mulder uit Markvelde, dit is soort van Henk Scheffel. Ook van Adje Wielens zitten er duiven verweven in zijn stam. Het zijn mooie duiven, veelal 1 en 2-jarig maar niet met een uitgebreide stamboom. In overleg kunnen de duiven worden overgewend.

De verkoop zal plaatsvinden in het lokaal van P.V. de Sportvliegers – Eibergen aan de Jukkertweg 10A in Eibergen op zaterdag 25 januari a.s.

Industrieterrein “De Kiefte” Aanvang van de verkoop 12.00 uur precies.

Bij uw aanwezigheid kunt U per duif schriftelijk een bod uitbrengen, deze kan dan gedurende een bepaalde tijd worden overboden, etc. Na een van te voren vastgestelde tijdsduur is de hoogste bieder eigenaar van de duif. U dient dus zelf op te letten of U nog de hoogste bieder bent. De verkoop zal  1 uur duren.  Aanvang van de verkoop 12 uur precies, einde om 13.00 uur. Lokaal open vanaf 11 uur. Overbieden van een duif kan met € 5,00 per duif of een veelvoud daarvan. Aanvangsbedrag is minimaal € 20,00 per duif.

Wij als vrienden/medeleden van Bennie Overkamp hopen dat zijn duiven op een goede plaats terecht komen, dat heeft Bennie zeker verdiend.

Naast de duiven zullen er ook nog wat broedschalen, bakjes, etc zijn. Deze zijn tegen elk aannemelijk bod te koop.

Als U nog vragen heeft kunt U contact opnemen met Adje Wielens, telefoon 06-81623449.

Namens alle leden van onze vereniging hopen wij U zaterdagmorgen 25 januari  a.s. te mogen begroeten.

_________________________________________________________________________

Duivenmarkt Hengevelde 22 maart a.s.
Ook dit jaar organiseren we onze jaarlijkse duivenmarkt bij ons clublokaal aan de Needsestraat in Hengevelde de aanvang is om 8.00 uur, de entree en de koffie met krentewegge is ook nu weer gratis. Ieder jaar komen vele liefhebbers naar Hengevelde om er een paar jonge duiven te kopen of te verkopen de markt is echt  voor liefhebbers  met een kleine beurs. En het allerbelangrijkst is, dat de meerderheid komt voor de gezelligheid, voor de contacten met collega-liefhebbers, en voor het “melken”.
Traditioneel wordt er tijdens de markt een bonnenverkoop gehouden van kampioenen uit de regio, ook uit de rest van Nederland en het buitenland worden er bonnen geschonken. De opbrengst van de bonnen verkoop komt t,g,v de vereniging maar ook 1/3 (met een minimum van 1000 euro) gaat naar het goede doel dit jaar naar het PRINSES BEATRIXFONDS. De 1000 euro is reeds al overgemaakt naar de actie Mees tegen SMA / SMA de wereld uit  (Voor meer info zie onderstaande bon) Mocht er liefhebbers zijn die de witpen en het beatrixfonds een warm hart toedragen en hiervoor een bon beschikbaar willen stellen kunnen hierover contact opnemen met onderstaande contact persoon. De  voorverkoop van bonnen zal plaats vinden van 6 t/m 20 maart 2020 op Duivennet.nl. De eindverkoop is tijdens de markt op zondag 22 maart 2020 om 10.00 uur  in ons clubgebouw aan de Needsestraat 2c in Hengevelde.Voor degene die jonge duiven op de markt willen verkopen moeten de duiven in het weekend van 25/26 januari 2020  worden gekoppeld.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Rupert 06-20337260 of email: info@dewitpen.nlOver de bonnenverkoop, sponsoren en andere activiteiten tijdens deze duivenmarkt zullen wij u t.z.t nader informeren via deze website.
Voor degene die een bon wil schenken zie de volgende link:

1 Comment

  1. Hengelo schreef:

    Bonnenverkoop pv de luchtreizigers 0662 via Doevepeet vanaf vrijdag 10 januari tem 24 januari 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *