Impact Coronavirus op de duivensport

Voorlopig Vliegprogramma 2020
5 maart 2020
Een bericht van het bestuur Afdeling 9
19 april 2020

Impact Coronavirus op de duivensport

Geachte bestuurders, beste sportvriend(in),

Graag wil het bestuur van Afdeling 9 u verwijzen naar het onderstaand bericht welke door de NPO is gepubliceerd.

Als bestuur van Afdeling 9 roepen wij u op gehoor te geven aan het onderstaande en de genomen maatregelen te respecteren.

De genomen maatregelen gelden op dit moment tot 6 april a.s. Dit betekent dat de geplande trainingsvluchten van zaterdag 4 april a.s. alsmede de geplande trainingsvluchten van enkele verenigingen tot en met 6 april a.s. zijn afgelast.

Zoals in het onderstaande is aangegeven wordt de termijn voor het inleveren van de hoklijsten tot een nader te bepalen datum uitgesteld. Hetzelfde geldt voor het inleveren van de entlijsten.

Naar aanleiding van het onderstaande artikel heeft het op dit moment geen zin om nadere vragen te gaan stellen. Ook voor ons is het op dit moment koffiedik kijken hoe de situatie zich zal gaan ontwikkelen. We vragen hiervoor uw begrip. Zodra er nieuwe informatie is zullen wij deze met u delen.

We vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Bestuur Afdeling 9

Maatregelen NPO bij het coronavirus (update d.d. 16 maart 13:55 uur)

In verband met de landelijk afgekondigde maatregelen neemt ook het NPO-bestuur een aantal maatregelen met betrekking tot de duivensport.

1. De start van het duivenseizoen wordt uitgesteld tot nader order, we volgen de ontwikkelingen rondom het virus op de voet.

2. Alle duivenverenigingen worden gesloten tot en met maandag 6 april.

3. Omdat veel van onze leden tot de kwetsbare groep behoren, raden we aan ook buiten de vereniging geen activiteiten te organiseren en wanneer u toch bij elkaar moet komen gepaste afstand te houden. Ons advies is alle activiteiten te cancelen .

4. De inleverdatum van de hoklijsten, die formeel op 1 april staat, stellen wij uit tot een nader te bepalen datum, tot het moment dat duidelijk is wanneer er weer sprake kan zijn van bijeenkomsten.

5. Het bureau is ook tot en met 6 april onbemensd. Wij kunnen daarom geen telefonische oproepen aannemen. U kunt uw vragen mailen naar info@duivensportbond.nl en wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.

6. Ringbestellingen en overschrijvingen geven wij voorrang, boven de andere werkzaamheden. Houd er rekening mee dat het wel iets langer kan duren voor uw bestelling of eigendomsbewijzen verstuurd worden.

Tot slot vragen we u: Draag zorg voor uzelf en voor elkaar. We wensen u het beste toe in een tijd waar veel onduidelijk is en ook veel vragen zijn.
Wanneer er nieuws is komen we bij u terug met een update.

Bestuur NPO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *