De trainingsvluchten gaan door!
14 mei 2020
Aandachtspunten
22 mei 2020

Nieuw Vliegprogramma 2020

In de onderstaande links treft u de nieuwe versie aan van het uitgewerkte vliegprogramma 2020. Ook treft u een overzicht aan van dit aangepaste vliegprogramma.
Op dit moment is het onduidelijk wanneer wij weer naar België en Frankrijk mogen. In het uitgewerkte programma zijn wij er vanuit gegaan dat wij vanaf juli hier wel weer welkom zijn. Voor de duidelijkheid dit is nergens op gebaseerd. De verwachting is dat België en Frankrijk tijdens het seizoen wel ergens open gaan. Er is alleen geen zicht op per wanneer. We hebben zelf de grens op juli gezet.
In het overzicht van ons vliegprogramma hebben wij drie varianten vermeld. Op de eerste pagina staat aangegeven in welke weekenden wij een vitesse, midfond, etc. vlucht organiseren. In de tweede versie zijn wij van losplaatsen in een vlieglijn richting Duitsland uitgegaan en in het derde vliegprogramma zijn de losplaatsen op onze vaste vlieglijn naar België en Frankrijk vermeld. Wanneer de Belgische en Franse grenzen voor onze duiven worden opengesteld zullen wij zo snel mogelijk proberen onze vaste vlieglijn op te pakken. Wanneer deze gesloten blijven zullen we de Duitse lijn aanhouden. Dit zullen we ook blijven doen als alleen de Franse grens gesloten blijft. Wanneer België gesloten blijft maar Frankrijk wel open is zullen we België omzeilen via vitesse vluchten vanuit Duitsland. Vervolgens zullen wij dan zo snel mogelijk naar Frankrijk gaan.
De kans is reëel te noemen dat er gedurende het seizoen nog de nodige wijzigingen zullen ontstaan. Ook omdat het nog onduidelijk is of er een nieuw landelijk vliegprogramma komt. Ook zullen wij nog nader overleg hebben over de invulling van de marathon en dagfondvluchten. We zullen u gedurende het seizoen hierover zo goed en snel mogelijk informeren.
In een eerder uitgebracht vliegprogramma hadden wij aangegeven dat wij komend weekend al naar Duitsland zouden gaan. Eschweiler is als losplaats afgevallen. De locatie van deze losplaats is mooi maar helaas niet geschikt. De aanrij wegen zijn veel te smal om er te kunnen komen met onze containers. Er is inmiddels een nieuwe locatie gevonden in Gronsveld nabij Maastricht. Hier zal Zuid komende zaterdag naartoe gaan. Een voorbehoud hierbij is nog wel dat hier niet een groot deel van Nederland ook zal staan. Voorlopig ziet het er naar uit dat dit niet het geval zal zijn. Noord volgt over een paar weken in Gronsveld. Daarom is het programma van Noord via Nederlandse losplaatsen richting Gronsveld afgestemd.
Naar aanleiding van afgelopen weekend heb ik voor u nog een paar aandachtspunten.
 • Bij het ophalen van de duiven merkten wij dat alle verenigingen de poster van de NPO nog niet hadden opgehangen. We verzoeken u ervoor te zorgen dat deze komend weekend wel duidelijk zichtbaar is opgehangen bij de ingang van uw inkorf lokaal.
 • Bij het inladen van de duiven waren er niet bij alle verenigingen vier inladers aanwezig. In sommige gevallen waren er maar twee inladers en in sommige gevallen waren er zes of meer aanwezig. Ik wil hierbij elke vereniging verzoeken om er vanaf komend weekend voor te zorgen dat er ten aller tijde vier inladers aanwezig zijn!
 • Verder hebben wij geconstateerd dat erbij enkele verenigingen meer dan drie personen binnen waren in het clublokaal. We willen u erop wijzen dat dit niet is toegestaan.
 • Er waren afgelopen week nog verenigingen die hun duiven niet hebben gemeld via inmanden.nl. We rekenen erop dat alle duiven vanaf a.s. vrijdag wel worden gemeld via inmanden.nl!
 • Afgelopen week zaten er bij enkele verenigingen een klein aantal duiven in de restmanden. Het overladen van de restmanden wordt op dit moment tot een minimum beperkt. Omdat een restmand met weinig duiven niet wenselijk is mogen verenigingen het maximale aantal duiven per mand verhogen naar 27 duiven.
Vanaf komend weekend worden alle verenigingen verzocht de D. & W. bestanden in te sturen bij Compuclub. Compuclub zal van elke vlucht vluchtverloop lijsten gaan maken op alle niveaus die wij kennen. Vervolgens worden deze digitaal gepubliceerd op onze website. Papieren versies van de vluchtverloop lijsten worden niet uitgegeven. Ook worden de betaalstroken tot nadere orde alleen digitaal beschikbaar gesteld aan de verenigingen.
Afgelopen week had ik u gemeld dat het vliegprogramma voor Autokon vanaf vrijdagmiddag te downloaden zou zijn. Helaas was dit niet het geval. Inmiddels staat de nieuwe versie wel online op de website van Compuclub.
Tot slot vanuit het vervoer nog een dringend verzoek. Het betreft het touw waarmee de manden worden dichtgemaakt. Hierbij het verzoek om geen plastic touw meer te gebruiken. Dit is zeer moeilijk te snijden op de losplaats. De bovenste manden zijn zelfs helemaal niet te doen met de snijstok. Vandaar het vriendelijke verzoek om niet langer plastic touw te gebruiken. Alvast bedankt voor de medewerking.

2 Comments

 1. Paul herben schreef:

  Hallo

  Waar exact gaan jullie lossen in Gronsveld, zou graag willen gaan kijken.
  Ik ben liefhebber en woon in Maastricht

  Alvast bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *