Aandachtspunten
22 mei 2020
Actuele informatie (3 juni 2020)
3 juni 2020

Aandachtspunten Compuclub

Geachte bestuurders, beste sportvriend(in),

Graag vraag ik uw aandacht voor het onderstaande.

Als eerste een positief bericht. Gistermiddag hebben wij de officiële bevestiging ontvangen dat wij onze duiven weer in Frankrijk mogen lossen. Helaas geldt dit nog niet voor België. We zullen ons vliegprogramma in ieder geval aanpassen op de mogelijkheid om in Frankrijk te gaan lossen. Over de keuze van de losplaatsen zullen wij u later informeren.

U heeft vast al gezien dat de vluchtverloop lijsten van afgelopen weekend V21 Beek en Donk-Sittard nog niet allemaal door Compuclub definitief zijn gemaakt. De reden hiervan is dat Compuclub dit door regelgeving i.v.m. het Coronavirus niet mocht doen. Compuclub heeft afgelopen week eerst zijn software moeten aanpassen voordat hij verder kon gaan met het publiceren en maken van vluchtverloop lijsten. Inmiddels heeft Compuclub het e.e.a. aangepast en zijn ze bezig om de vluchtverloop lijsten van afgelopen weekend definitief te maken.

Voor meer informatie over wat Compuclub nog wel en niet mag doen verwijs ik u graag naar de onderstaande link. Daarin treft u een schrijven aan namens Compuclub.

Bericht Compuclub

Vanaf komend weekend is het belangrijk dat alle gegevens juist in het D. & W. bestand komen te staan. Hiervoor wordt u vriendelijk verzocht om morgen kort voor het inkorven de actuele versie van Winver en Autokon te downloaden. Het is belangrijk dat de gegevens juist worden ingestuurd omdat Compuclub geen reclames mag verwerken gedurende de periode dat wij alleen trainingsvluchten organiseren waarvan vluchtverloop lijsten worden gemaakt. Houdt hiermee rekening!

Afgelopen weekend heb ik enkele mailberichten ontvangen dat de vrachtduiven niet in Winver verwerkt konden worden. De reden hiervan is geweest dat de betreffende verenigingen oude software van Winver in gebruik hadden. Ook voor deze verenigingen geldt dat morgen voor het inkorven de actuele versie van Winver en Autokon gedownload dient te worden zodat morgenavond de vrachtduiven kunnen worden ingevoerd in Winver.

Afgelopen week stonden er diverse leden niet in de CC en Noord-Zuid uitslag. De reden hiervan was dat de duiven niet waren gezet op niveau 2. Vorig jaar is de regel ingesteld dat men vanaf niveau 2 en hoger met minder duiven kon gaan meespelen. Om juiste CC en Noord-Zuid uitslagen te hebben op zaterdagavond is het van belang dat de duiven op niveau 2 zijn gezet.
Om hiermee in de rest van het seizoen problemen te voorkomen zijn er twee oplossingen. In eerste plaats kan de persoon die de D.-bestanden instuurt bij Compuclub via Winver controleren of de duiven zijn gezet op niveau 2. De tweede oplossing is de deelname op automatisch zetten in Autokon. Dit kan door de betreffende liefhebber te selecteren en vervolgens via het menu naar bewerken te gaan. Er komt dan een overzicht in beeld waarin voor 12 niveaus de deelname kan worden aangevinkt. Door bij elk lid de deelname op automatisch te zetten in niveau 1 t/m 12 van Autokon zijn er de rest van het seizoen geen problemen meer met de opname in de CC en Noord/Zuid uitslagen.

Tot slot nog een bericht over een wijziging van de losplaats voor Noord. Komende zaterdag zouden de duiven van Noord worden gelost in Weert. Nu ontvingen wij deze week het bericht dat de losplaats in Weert vol ligt met hopen zand. Hierdoor is het onmogelijk om in Weert te kunnen lossen. Er is inmiddels een vervangende losplaats gevonden in Kerkrade. Deze losplaats ligt circa 30-35 km. verder op. De juiste coördinaten van deze losplaats worden zaterdag via onze website bekend gemaakt.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Arjan van de Willige
Secretaris Afdeling 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *