Actuele informatie (3 juni 2020)

Aandachtspunten Compuclub
28 mei 2020
Jeugdcompetitie 2020
7 juni 2020

Actuele informatie (3 juni 2020)

Geachte bestuurders, beste sportvriend(in),

Graag uw aandacht voor het volgende.
Komende zaterdag 6 juni a.s. zullen de duiven van Noord worden gelost in Dreis-Brück en de duiven van Zuid in Wittlich. De duiven van Noord worden vrijdagavond opgehaald volgens ophaalschema B en in Zuid worden ze opgehaald volgens ophaalschema A. Zaterdag 13 juni a.s. gaan de duiven naar Étroeungt.
In de onderstaande links treft u een nieuwe versie 2.0 aan van het protocol inkorven, vervoer en lossingen van onze duiven. Deze versie voorziet de verenigingen van de mogelijkheid om een extra inkorver aan te stellen die buiten de duiven inkorft. Ik verwijs de verenigingen naar de inhoudt van protocol 2.0 en verzoek de verenigingen dringend versie 2.0 van het protocol uit te printen en in het clublokaal neer te leggen zodat erbij controles van een BOA de juiste informatie aanwezig is. Ik verwijs u ook naar beide toelichtingen die zijn bijgevoegd.
De nieuwe versie van het protocol 2.0 maakt het mogelijk om vanaf 1 juni jl. de duivensport weer in competitieverband te spelen. Dit houdt in dat de vluchten van a.s. zaterdag V23 Dreis-Brück en Wittlich meetellen voor de kampioenschappen Vitesse en Snelheid. Over hoe de kampioenschappen 2020 er verder uit komen te zien zullen wij u komende dinsdag (9 juni a.s.) informeren. We hopen u dan ook een definitieve versie te kunnen mailen van het resterende vliegprogramma 2020. Het is zo goed als zeker dat hierin nog een paar wijzigingen komen. De NPO beslist de komende dagen hoe er een invulling wordt gegeven aan het dagfond en marathon programma. We gaan er vanuit a.s. dinsdag alles op een rijtje te hebben zodat wij u dan kunnen informeren over de rest van het seizoen.
Dat wij weer in competitieverband met onze duiven mogen spelen betekent dat er geen vrachtduiven meer mee mogen op de vluchten. Alle duiven die worden ingekorfd gaan vanaf nu over de antenne. Wel is er de mogelijkheid om te spelen met invliegduiven. Ook is het toegestaan om net als afgelopen jaar op niveau 2 en hoger met minder duiven te spelen dan in de vereniging.
De laatste dagen krijg ik regelmatig de vraag in hoever de kantine weer open mag. De duivensport valt bij onze overheid onder de sportverenigingen. Voor sportverenigingen geldt dat de accommodaties tot 1 september a.s. gesloten zijn. Dit geldt ook voor de kantine en een eventueel terras van uw vereniging. Mogelijk komen er vanaf 1 juli a.s. versoepelingen. Het e.e.a. is alleen afhankelijk van hoe het Coronavirus zich ontwikkelt. Het is daarbij ook mogelijk dat de regelgeving per Veiligheidsregio hierin gaat verschillen. Maar voor eerst geldt dat alle clubgebouwen nog gesloten zijn tot 1 september a.s. Alleen is het inkorven volgens het protocol 2.0 vanuit de noodverordening toegestaan. Voor alle overige activiteiten blijven de clubgebouwen gesloten.
Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,
Arjan van de Willige
Secretaris Afdeling 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *