Vluchten zaterdag 10 april a.s. zijn afgelast

Lidmaatschap 2021 VNCC
8 april 2021
Vliegprogramma NU 2021
22 april 2021

Vluchten zaterdag 10 april a.s. zijn afgelast

Beste sportvriend(in),

Zoals de meesten van u al wel hebben meegekregen heeft de NPO voor komend weekend alle vluchten afgelast. Dit i.v.m. de slechte weersvooruitzichten. Dit betekent dat er komend weekend (10-11 april a.s.) geen vluchten zijn.
Naar aanleiding hiervan heeft het bestuur besloten om voor aanstaande dinsdag 13 april een extra trainingsvlucht te organiseren. De leden uit Noord kunnen maandagavond 12 april inkorven voor een trainingsvlucht vanuit Boxmeer en voor de leden uit Zuid wordt een extra trainingsvlucht vanuit Weert georganiseerd. De duiven worden opgehaald volgens het ophaalschema dat geldt voor de avondklok.
Op zaterdag 17 april a.s. vervolgen wij ons programma zoals gepland. Noord gaat in principe naar Tilburg en Zuid naar Tienen. Wel is de kans aanwezig dat er nog een wijziging zal plaatsvinden in deze losplaatsen. Dit om eventuele kruislossingen te voorkomen. We houden u hierover op de hoogte.
De laatste dagen is er meermaals de vraag gekomen of men ook in een andere verenging mag inkorven en of het verplicht is dat alle duiven over de inkorf antenne gaan. De reglementen zijn hierover duidelijk.
Als u de gelegenheid wordt aangeboden om in de eigen vereniging in te korven dan bent u verplicht om in de eigen vereniging in te korven! Uitwijken naar een andere vereniging mag alleen als u niet in de eigen vereniging kunt inkorven. In dat geval mag u naar een vereniging gaan waar men beschikt over een NIC-module zodat uw inkorf gegevens verwerkt kunnen worden.
Voor het inkorven geldt dat ieder lid tijdens de afdelingsvluchten invliegduiven mag spelen. Wanneer een lid hiervan gebruik maakt kan hij/zij kiezen om alle duiven als invliegduif te spelen of om vanaf niveau 2 en hoger met een minder aantal duiven te spelen. Wanneer men voor de tweede optie kiest tellen alle ingekorfde duiven wel op niveau 1 (vereniging). In alle gevallen is het verplicht om de duiven over de inkorf antenne te houden. Het is niet toegestaan om vrachtduiven te spelen.
Tijdens trainingsvluchten, zoals aanstaande maandagavond, is het overigens niet verplicht om alle duiven over de inkorf antenne te houden en tijdens de Nationale en sectorale vluchten is het niet toegestaan om invliegduiven te spelen. Uiteraard blijft het inkorven volgens protocol (op afspraak etc.) wel verplicht.
We vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,
Bestuur Afdeling 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *