Reglement Jeugdcompetitie 2021
23 april 2021
Welke duiven nemen deel aan de NU-vluchten
4 mei 2021

Uitleg invliegduiven

 Invliegduiven. 

Het besluit met betrekking tot de invliegduiven blijft veel vragen op roepen in het land. 

Op 16 april hebben alle verenigingssecretarissen een mail gehad met daarin een toelichting van het besluit. 

Allereerst nogmaals het besluit. 

De keuze hoe men zijn duiven meegeeft, ligt bij de deelnemer en deze heeft drie mogelijkheden. Die hieronder beschreven zijn. 

Bij deze mogelijkheden wordt het gebruik van gummiringen ook genoemd, wij ontraden dit echter wel in verband met de extra handelingen en het risico i.v.m. Covid! 

1. Een liefhebber korft alleen invliegduiven in: 

De duiven worden ingekorfd en worden over de antenne gehaald of worden voorzien van een gummiring en op een poulebrief vermeld. 

  • • De ECS-systeem wordt ingelezen of de ringnummers van de duiven worden in het verenigingsprogramma ingebracht.

Aangevinkt wordt dat het invliegduiven zijn. Deze duiven doen op geen enkel niveau mee aan de wedvlucht. 

2. Een liefhebber korft een gedeelte van zijn duiven in als invliegduif: 

De duiven worden ingekorfd en worden over de antenne gehaald of worden voorzien van een gummiring en op een poulebrief vermeld. 

De ECS-systeem wordt ingelezen of de ringnummers van de duiven worden in het verenigingsprogramma ingebracht. Al deze duiven doen op niveau 1 mee aan de wedvlucht. Op ieder hoger niveau kan de deelnemer er voor kiezen minder duiven te zetten. Hij geeft dit aan door bij elk pouleniveau aan te geven met hoeveel duiven hij op dat niveau wil deelnemen. Alle ringnummers zijn ook weer in het verenigingsprogramma ingebracht. 

Voor alle duidelijkheid, als achteraf blijkt dat duiven niet goed zijn gezet, op welk niveau dan ook, is er achteraf geen gegronde reclame mogelijk. Met andere woorden, het is bij de keuze dat een gedeelte van de duiven als invliegduif wordt ingekorfd niet meer mogelijk om daar na het inkorven nog wijzigingen op aan te brengen. 

3. Een liefhebber neemt met alle duiven deel aan de wedvlucht: 

De duiven worden ingekorfd en worden over de antenne gehaald of worden voorzien van een gummiring en op een poulebrief vermeld. 

De ECS-systeem wordt ingelezen of de ringnummers van de duiven worden in het verenigingsprogramma ingebracht. Op alle mogelijke niveaus nemen al deze duiven deel aan de wedvlucht. 

Aan de hand van afbeeldingen willen wij u wijzen op de mogelijkheden binnen de verschillende software pakketten. 

Autokon/Winver. 

Voor liefhebbers die het hele jaar op alle niveaus met alle duiven deelnemen kan men voorafgaand aan het seizoen alle vinkjes die gedurende het seizoen voor kunnen komen alvast aanzetten. Alle duiven worden dan automatisch op alle niveaus ingezet. 

Bij liefhebbers die niet op alle niveaus alle duiven zetten vult u alleen niveau 1. De overige niveaus worden dan ingelezen conform hetgeen in het systeem vermeld staat. Mochten daar gegevens niet goed staan, dan kunnen deze nog door de mensen die de computer bedienen, worden aangepast zodat de gegevens juist zijn. De standaard instellingen werken alleen in de eigen vereniging. Bij het inkorven in een NIC moet het in de module worden ingevoerd of bij het NIC worden aangegeven zodat het daar gewijzigd wordt. 

Korft een liefhebber alleen invliegduiven in dan zet hij in het systeem invliegduiven op ja. 

Dit wordt ingelezen en de duiven zitten in geen enkel concours. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *