Komend weekend (22-23 mei a.s.)
20 mei 2021
DAT nieuws week 22
31 mei 2021

Gewijzigd Protocol

Geachte bestuurders, beste sportvriend(in),

In de Onderstaande link treft u het aangepaste Protocol aan. Deze is aangepast op de regels voor buitensporten die vanaf 19 mei 2021 gelden. Tevens is de FAQ voor Toezicht aangepast deze vindt u via een onderstaande link.
Nieuw is dat volwassenen vanaf 27 jaar buiten mogen sporten. Dit mag met maximaal 30 personen. Zij houden altijd 1,5 meter afstand. Voor de duivensport betekent dit dat er tijdens het inkorven en lichten van de klokken zich 30 personen buiten het lokaal mogen bevinden. Ook mag het laden van de wagen met meer dan 4 personen gebeuren. Het protocol schrijft een tweede toezichthouder voor die toezicht houdt op de naleving van het maximum aantal personen buiten het lokaal en de onderlinge afstand van 1,5 meter.
Een antwoord op de meeste gestelde vraag “mogen wij weer een biertje drinken op het terras” van afgelopen week is niet in het gewijzigde Protocol opgenomen. De reden hiervan is dat dit per vereniging kan verschillen. Denk hierbij aan het wel of niet in het bezit zijn van een horecavergunning, op welke voorwaarden (wel of geen terras toegestaan) is de horecavergunning afgegeven en welke regels stellen de plaatselijke autoriteiten aan het openen van een terras bij sportkantines. Dit zijn allemaal vragen waarvoor bij iedere vereniging/gemeente een verschillend antwoord mogelijk is. Daarom is er besloten om hierover niets in het Protocol op te nemen. Verenigingen die overwegen een terras te openen wil ik adviseren om bij de plaatselijke autoriteiten navraag te doen naar de mogelijkheden.
Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,

Arjan van de Willige
Secretaris Afdeling 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *