Update! Vervolg jonge duivenprogramma

D.A.T. nieuws Issoudun-Chateauroux
14 juli 2021
Gewijzigd ophaalschema maandag 19 juli a.s.
19 juli 2021

Update! Vervolg jonge duivenprogramma

Nieuw bericht 16 juli:

 

Geachte bestuurders, beste sportvriend(in),

De afgelopen dagen hebben wij gemerkt dat erin Noord zeer wisselend wordt gedacht over ons besluit om het jonge duivenprogramma aan te passen. De één wil het jonge duivenprogramma morgen vervolgen vanaf Weert en voor een ander is instappen vanaf Beek en Donk te ver. Voor alle reacties valt iets te zeggen maar wij kunnen helaas niet iedereen een programma op maat aanbieden.
Gezien de binnengekomen reacties vanuit Noord hebben wij voor hen een heroverweging gemaakt en dit heeft het volgende compromis opgeleverd. Er is besloten om terug te komen op ons eerdere besluit en het jonge duivenprogramma van Noord opnieuw en als volgt aan te passen. Morgen, zaterdag 17 juli a.s., gaan de jonge duiven van Noord zoals eerder gepland was naar Weert. Komende dinsdag 20 juli a.s. wordt er een trainingsvlucht voor zowel oude als jonge duiven georganiseerd vanuit Boxmeer. Vervolgens gaan we op zaterdag 24 juli a.s. verder met de geplande jonge duivenvlucht vanuit Tongeren.
Door het jonge duivenprogramma op deze wijze aan te passen bieden wij de leden uit Noord de mogelijkheid om komend weekend zelf de jonge duiven nog een keer van een trainingsvlucht te voorzien. Vervolgens kunnen ze dinsdag mee naar Boxmeer om daarna in te stappen in het jonge duivenprogramma.
Met dit besluit hebben de jonge duiven van Noord morgen meer afstand dan Zuid. Daarom worden de jonge duiven van Zuid morgen dusdanig gelost dat de jonge duiven van Noord Beek en Donk ruim gepasseerd zijn.
Voor Zuid zal het jonge duivenprogramma niet meer worden gewijzigd. Hetzelfde geldt voor de vrachtgelden en het ophaalschema.
We hopen dat wij met de bovenstaande wijziging in Noord het draagvlak voor ons besluit enigszins hebben vergroot en vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,
Bestuur Afdeling 9
_________________________________________________________________

Bericht 14 juli jl.:

Geachte bestuurders, beste sportvriend(in),

Graag vragen wij uw aandacht voor het vervolg van het jonge duiven programma.

Helaas hebben wij de laatste weken te maken gehad met een zeer moeizame start van de jonge duivenvluchten. Op veel plaatsen in onze afdeling zijn veel jonge duiven verloren gegaan en is de deelname minimaal geworden. Voor ons als bestuur een zorgelijke situatie. Als bestuur hebben wij alle feiten op een rij gezet en van daaruit gekeken naar wat de beste oplossing is voor de jonge duiven om verder te gaan. We weten dat op bepaalde plaatsen in onze afdeling de verliezen relatief meevallen. Ook zijn wij er ons van bewust dat op veel meer plaatsen dit helaas niet zo is. Na alle voor- en nadelen tegen elkaar te hebben afgewogen zijn wij tot de conclusie gekomen dat de beste optie is om in de gehele afdeling een pas op zijn plaats te maken. Als bestuur hebben wij daarom besloten om het jonge duivenprogramma als onderstaand aan te passen. Hierbij gaan Noord en Zuid gaan naar dezelfde losplaatsen.

Zaterdag 17 juli (J28) Beek en Donk. Dit is een jonge duivenvlucht. Daarom de D. & W. bestanden insturen bij Compuclub.
Dinsdag 20 juli (T28) Weert. Dit is een trainingsvlucht. Betalingen lopen via afdeling op basis van het vrachtbriefje.
Zaterdag 24 juli (J29) Tongeren. Dit is een jonge duivenvlucht. Daarom de D. & W. bestanden insturen bij Compuclub.

Door deze wijziging hebben wij min of meer een herstart van het jonge duiven programma. We hopen hiermee een ieder de gelegenheid te geven om weer aan te sluiten, de mogelijkheid te hebben om de jonge duiven op te leren en om toch nog enige vorm van competitie over te houden.

Tijdens alle drie vluchten worden de duiven per Noord-Zuid gelost. Noord wordt eerst gelost en Zuid 15 minuten later. De duiven worden deze drie vluchten bij iedere vereniging opgehaald volgens ophaalschema A. Het vrachtgeld bedraagt €0,68 per duif. Dit is exclusief de dieseltoeslag. Vanaf zaterdag 31 juli a.s. hopen wij het geplande programma weer te kunnen vervolgen.

Op de vluchten (J28) Beek en Donk en (J29) Tongeren zijn geen oude duiven toegestaan. Tijdens de trainingsvlucht (T28) Weert van volgende week dinsdag is het wel toegestaan om oude duiven mee te geven.

Verenigingen die niet willen deelnemen aan deze drie vluchten worden verzocht zich tijdig af te melden via inmanden.nl.

We zijn er ons van bewust dat wij met de bovenstaande wijziging het iedereen niet naar hun zin maken. Wat wij ook doen er zullen altijd voor en tegenstanders zijn. In ons besluit hebben wij ervoor gekozen om de jonge duiven een kans te geven om weer te kunnen instappen. We vragen ieders begrip voor onze beslissing en vertrouwen erop dat er ook begrip is voor de leden die te maken hebben gehad met verliezen en juist blij zijn met de optie om te kunnen aansluiten. We hopen dan ook dat met deze reset van het jonge duivenprogramma een ieder bereid is om weer te gaan deelnemen en wij hopelijk straks met elkaar nog mooie vluchten zullen hebben.

We vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Bestuur Afdeling 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *