DAT winnaars jonge duivenvluchten

Uitslag ringen race 2021 Zuid
10 september 2021
Kampioenen DAT 2021
22 oktober 2021

DAT winnaars jonge duivenvluchten

Nanteuil jonge duiven

De jonge duiven vlucht Nanteuil is gewonnen door Jolanda Kniest uit het Gelderse Didam. Het werd een zware vlucht met een harde noordenwind kracht 4 tot 5. De duiven werden per afdeling om 09.30 uur gelost. Haar vale doffer, de NL21-1690578, legde met een snelheid van 1104 mpm de 391 km af. Net voor de aankomst van de winnende duif was echtgenoot André aan het bellen met een clubgenoot toen deze wist te vertellen dat hij de vale doffer al aan zag komen. André beëindigde snel het telefoongesprek waarna inderdaad de doffer na nog een ereronde te hebben gemaakt op de antenne landde. De winnende tijd was 15.24.24 uur. Jolanda en Andre spelen hun jonge duiven gewoon vanaf het schapje. Echter lopen ze samen en komen ze op nest dan is dit geen probleem. De winnende doffer zat te broeden. Schijnbaar gaf dit het goed gebouwde doffertje de motivatie om zo snel naar huis te komen. Jolanda en André nogmaals van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning en succes met de afsluitende vluchten.

Sens jonge duiven

Voor de combinatie Falckenborg-Nijhof pakt het jonge duivenseizoen dit jaar geweldig uit. Binnen de DAT weten ze maar liefst 3 van de 4 vluchten op hun naam te schrijven. De vorige vluchten werden er ook echt sterke uitslagen neer gezet. Deze vlucht beschouwen ze zelf als een  “lucky”.  Alle kopduiven zitten verder in het noorden van de afdeling. Toch knap dat de 440 koers wist te houden en om 14.36 uur als een bezetene het hok in te knallen. Het leek erop dat ze achterna werd gezeten door een roofvogel, met zo’n snelheid wist ze het hok te bereiken. De 440 stamt van moederskant uit de lijnen van Gert Rotman en van vaderskant uit de lijnen van Fons. De moeder van de 440 won vorig jaar als jonge duif de 1e NPO Morlincourt. De 440 wist zich dit jaar op de Natourvluchten van Heusden Zolder ook al in het neusje van de uitslag te plaatsten. Marco en Fons waren enigszins verrast door de vroege aankomst van de duif, zeker omdat er nog maar nauwelijks meldingen stonden op de site van Compuclub live. Door de aantrekkende wind had de combinatie verwacht dat er in het noordelijk deel snellere duiven zouden vallen. Maar dat bleek achteraf toch niet het geval te zijn. Het is mooi om het seizoen zo af te kunnen sluiten. De rustigere maanden zijn nu in aantocht, waarin de combinatie het vizier weer op 2022 gaat richten.

Chalons-Champagne jonge duiven

Beste sportvrienden en leden van Afdeling 9,

Na de dubbele winst op Dizy le Gros, weet de kersverse combinatie Falckenborg-Nijhof ook beslag te leggen op de 1e plaats van de wedvlucht uit Chalons. Het is de jonge duivin de 435 die de winst weet te pakken. Ze wordt op de deur gespeeld en was net voor het inkorven tegen een nieuwe liefde aan gelopen. Dit bracht dusdanig veel motivatie met zich mee, dat ze als snelste van het gehele concours werd afgevlagd. De 435 is een kleindochter van de bekende kweker Japio van Enrico Doldersum. Van moederskant stamt ze uit de Eijerkamp van Loon lijnen via Anton Koster uit Lochem. Het concours kende een traag verloop, met name door de ZO wind. Ook ditmaal was de verwachting dat er in Noord snellere duiven zouden vallen. Dus bleef het de hele middag billen knijpen, om te kijken of er zich nog iemand tussen zou wurmen. Uiteindelijk bleek ’s avonds na inzending van de laatste vereniging dat de 1e NPO een feit was! Een mooi begin van het jonge duiven seizoen binnen de DAT, nu wordt het kunst om deze lijn vast te houden ?

Dizy le Gros jonge duiven

Beste sportvrienden en leden van Afdeling 9,

Dizy Le Gros leek een hele snelle vlucht te worden. Toch valt de snelheid van ruim 1500 meter nog mee. Uiteraard werd ook in Beltrum de site van Compuclub Live geraadpleegd en   zoals waarschijnlijk de hele afdeling dat doet, wordt de snelheid van de duiven van Peter Jansen omgerekend naar de eigen tijden. Zo ook in Beltrum, er was nog even wat tijd om nog wat gras te maaien dacht Marco. Echter Fons was wat onrustiger. Al om 12.04 schieten er 2 duiven naar beneden die exact uit de goede richting komen. Ze verliezen geen tijd met binnenlopen! Het zijn 2 duivinnen die op de deur gespeeld worden. Het zijn nichtjes van elkaar. Ze stammen uit de lijnen van Leideman, Schaerlaekens en Van loon(Eijerkamp).Het was vervolgens afwachten of er in Noord duiven sneller zouden zijn. Dit bleek niet het geval te zijn. Marco en Fons zijn sinds vorig jaar een combinatie aangegaan om de werkzaamheden wat te verdelen. Gezien de dubbele overwinning in de DAT werpt het zijn vruchten af.

 

Comments are closed.