Trainingsvluchten Jonge duiven

Informatie D.A.T. seizoen 2022
12 mei 2022
Duiven zetten op niveau
7 juni 2022

Trainingsvluchten Jonge duiven

Beste Sportvriend(in),

Zoals de meesten van u ongetwijfeld hebben meegekregen gaan wij dit seizoen extra veel trainingsvluchten organiseren voor de jonge duiven. Middels dit bericht willen wij u hierover nader informeren.
De reden dat wij deze trainingsvluchten gaan organiseren zijn de vele verliezen die er de laatste jaren onder de jonge duiven zijn geweest. Als bestuur zijn wij van mening dat wij ons dit niet jaarlijks zonder er ook maar iets tegen proberen te doen kunnen laten overkomen. We denken door vanaf een korte afstand extra trainingsvluchten aan te bieden wij de eerste stress bij de jonge duiven kunnen wegnemen en op deze wijze tevens de jonge duiven kunnen leren water drinken vanuit de mand. Wanneer de duiven in deze weken alsnog aan het dwalen komen zitten ze waarschijnlijk nog redelijk in de buurt en kunnen ze de andere dag nog gemakkelijker nakomen.

Ons plan om extra trainingsvluchten te gaan organiseren is wel overdacht. Niet om leden tekort te doen maar wij hebben sterk de indruk dat in regio’s waar meer werk wordt gemaakt van de trainingsvluchten van jonge duiven de verliezen minder heftig zijn. Daarnaast speelt mee dat trainingsvluchten i.v.m. het weer niet altijd kunnen doorgaan. Door trainingsvluchten over een langere tijd te organiseren lopen we minder risico dat de meeste trainingsvluchten niet kunnen doorgaan. Ook geeft dit de leden die hun jonge duiven nog niet zover hebben de gelegenheid om per week nog gemakkelijk te kunnen instappen. We hebben er alle vertrouwen in dat de jonge duiven op deze wijze beter aan de start komen van de officiële vluchten.

Verenigingen die willen deelnemen aan deze trainingsvluchten kunnen zich aanmelden om te worden opgenomen in het ophaalschema.Voor de eerste trainingsvlucht geldt dat iedere vereniging zich tot en met aanstaande vrijdag kan aanmelden. Aanmelden kan per week of eenmalig voor alle trainingsvluchten tegelijk. Vanaf volgende week geldt het volgende voor de aanmeldprocedure. Verenigingen uit CC-1, CC-3, CC-4, CC-6, CC-7 en CC-8 kunnen zich tot en met de woensdagavond voor de trainingsvlucht aanmelden. Voor de verenigingen uit CC-2, CC-5 en CC-9 geldt dat ze zich kunnen aanmelden tot en met vrijdagavond. Aanmelden kan door een mail te sturen aan secretaris@afdeling9.nl. De ophaalschema’s worden wekelijks na afloop van de aanmeld periode zo snel mogelijk bekend gemaakt.
Zoals u kunt lezen kan iedere vereniging deelnemen aan deze trainingsvluchten. Het verplichte aantal deelnemers van 5 geldt niet voor deze trainingsvluchten. Wel willen we u meegeven om deze service niet voor u zelf kapot te maken. We bedoelen daarmee dat u de wagen niet voor 1-2 leden of 1-2 manden met jonge duiven kunt laten voorrijden. Wanneer er een minimale deelname is in uw vereniging verzoeken wij u naar een vereniging te gaan in de buurt waar ook wordt ingemand.
Onderstaand treft u het vliegprogramma voor de CC-trainingsvluchten.
CC-1
Zondag 29 mei, 5 juni en 12 juni Holten.
Zondag 19 juni, 26 juni en 7 augustus Eefde.
CC-2
Dinsdag 31 mei, 7 juni en 14 juni Lochem.
Dinsdag 21 juni, 28 juni en 9 augustus Ruurlo.
CC-3
Zondag 14 juni Hengevelde.
Zondag 21 juni, 28 juni en 9 augustus Borculo.
CC-4
Zondag 29 mei, 5 juni en 12 juni Hengevelde.
Zondag 19 juni, 26 juni en 7 augustus Borculo.
CC-5
Dinsdag 31 mei, 7 juni en 14 juni Groenlo.
Dinsdag 21 juni, 28 juni en 9 augustus Varsseveld.
 
CC-6
Zondag 29 mei, 5 juni en 12 juni Kalkar.
Zondag 19 juni, 26 juni en 7 augustus Goch.
CC-7
Zondag 29 mei, 5 juni en 12 juni Goch.
Zondag 19 juni, 26 juni en 7 augustus Boxmeer.
 
CC-8
Zondag 29 mei, 5 juni en 12 juni Goch.
Zondag 19 juni, 26 juni en 7 augustus Boxmeer.
CC-9
Dinsdag 31 mei, 7 juni en 14 juni ’s-Heerenberg.
Dinsdag 21 juni, 28 juni en 9 augustus Goch.
De duiven van CC-1, CC-3, CC-4, CC-6, CC-7 en CC-8 worden op zaterdagavond ingekorfd. De duiven van CC-2, CC-5 en CC-9 worden op maandagavond ingekorfd. Het vrachtgeld bedraagt €0,25 per ingekorfde duif. Het is toegestaan om ook oude duiven in te korven.
Naast deze CC trainingsvluchten worden er op dinsdagen 5 juli, 12 juli en 16 augustus ook trainingsvluchten georganiseerd voor noord en zuid. Het programma hiervan is als volgt.
Dinsdag 5 juli, Kalkar (noord) en Nettetal (zuid).
Dinsdag 12 juli, Boxmeer (noord) en Weert (zuid).
Dinsdag 16 augustus, Boxmeer (noord) en Weert (zuid).
Deze trainingsvluchten worden op maandagavond opgehaald volgens ophaalschema A. Het vrachtgeld voor deze vluchten bedraagt €0,41 per duif. Ook hier zijn oude duiven toegestaan.
We vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,
Bestuur Afdeling 9

Comments are closed.