NU attractievluchten 2022
16 juni 2022
NU compensatie kampioenschappen door vogelgriep
20 juli 2022

Inkorven bij de NIC

Er bereiken ons vragen over het inkorven en afslaan van de vluchten die in een NIC dienen te worden ingekorfd. Middels dit bericht willen wij uitleg geven hoe de regels zijn.

Voor alle Nationale, sectorale en Grandprix (GP) vluchten geldt dat het verplicht afslaan en inkorven is vanuit de NIC waar de duiven zijn ingemand. Er mag op deze vluchten geen gebruik worden gemaakt van de regeling “samen inkorven en in eigen clublokaal afslaan”.

Voor de marathon vluchten geldt dat het verplicht inkorven is bij de NIC die door de afdeling zijn aangewezen. Voor de Nationale, sectorale en de GP vluchten dagfond, midfond en jonge duiven geldt dat verenigingen zelf mogen functioneren als NIC indien er minimaal 7 deelnemers zijn. Met minder dan 7 deelnemers mag een vereniging dus niet inkorven.

De NIC die niet op het ophaalschema staan mogen hun duiven aanleveren bij een NIC die op het ophaalschema staat vermeld.

Mandenlijsten zijn alleen verplicht op de marathonvluchten.

1 Comment

  1. Jacky Basseman schreef:

    Wat ik wel vreemd vind is dat onze duiven bij het Stadsveld niet opgehaald worden we hebben 11 deelnemers en om en nabij 100 duiven