Kampioenen 2012 Afdeling 9

Zaterdag 10 november jl. zijn de Kampioenen van Afdeling 9 en de Fondclub Oost-Nederland gehuldigd in zaal Assink te Hengevelde. In de fotogalerie kunt u diverse foto’s bekijken van deze middag. In de onderstaande links kunt u de kampioenen van het afgelopen seizoen terug vinden.

 

Resultaten klimaatonderzoek containers

De resultaten van het klimaatonderzoek van onze containers staan gepubliceerd, via de WOWD, op de site van de NPO. Via de onderstaande link kunt u de resultaten bekijken.

Resultaten klimaatonderzoek containers Afdeling 9

Als bestuur willen we u bij deze resultaten vermelden dat op alle vluchten de duiven onder gelijke omstandigheden zijn vervoerd. Dit betekend dat de duiven in alle containers tijdens het “worst case” onderzoek met gesloten dakvensters zijn vervoerd. De duiven zijn alleen voor het onderzoek enkele keren op deze manier vervoerd. Normaal worden de duiven altijd vervoerd met open dakvensters.

Voor het klimaatonderzoek zijn ook aanvullende onderzoeken geweest in Afdeling 8 en 11. De resultaten hiervan kunt u hier vinden. Na de presentatie van het onderzoek willen wij het plan van aanpak over hoe wij verder willen gaan vaststellen.

Meer onderzoeksrapporten van de WOWD kunt u hier nalezen.

 

Afscheid Leo Huurneman

          

Op donderdag 22 maart 2012 is er op de Algemene ledenvergadering afscheid genomen van Leo Huurneman als secretaris van Afdeling 9. Tijdens dit afscheid is Leo Bedankt voor al het werk dat hij voor de afdeling heeft verricht. Uit handen van de NPO voorzitter dhr. Buwalda kreeg Leo het zilveren NPO versiersel van verdienste opgespeld.