Gouden NPO-onderscheiding Henk Geerink

Afgelopen zaterdag 4 november heeft Henk Geerink een Gouden NPO-onderscheiding ontvangen. Henk kreeg deze onderscheiding omdat hij zich al lange tijd verdienstelijk heeft ingezet voor de duivensport. Zo was hij medeoprichter en voorzitter van de Noordelijke Unie, 25 jaar voorzitter van het VNCC, meer dan 30 jaar voorzitter van zijn vereniging P.V. de Luchtbode Tubbergen, NPO-bestuurslid, voorzitter commissie Nationaal München, voorzitter jubileumcommissie Le Mans, voorzitter commissie NF factor etc. Henk van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding!

NPO Onderscheiding Oud-leden Lossingscommissie

Tijdens de feestmiddag van Afdeling 9 namen de heren Bart Bomers, Hans Leloux en Harrie Schrooten afscheid van de Lossingscommissie. Bart en Harrie waren al bezig met de lossingen voordat de afdeling in 1998 werd opgericht. Hans was gedurende de periode (2007-2016) dat hij bestuurslid was van Afdeling 9 voorzitter van de Lossingscommissie. Alle drie heren kregen als dank voor hun verdienstelijke inzet voor de duivensport namens het bestuur NPO de zilveren NPO-onderscheiding uitgereikt.

Kampioenen 2017

Zaterdag 11 november jl. zijn de kampioenen 2017 van Afdeling 9 Oost-Nederland gehuldigd bij zalencentrum de Gebrande Waateren in Hengevelde. Naast de senioren werden ook onze Jeugdkampioenen gehuldigd. Alle kampioenen nogmaals van harte gefeliciteerd met het behaalde succes. In de onderstaande treft vindt u de eindstanden en kampioenen 2017.

Kampioenen 2017 Afdeling 9

Eindstanden 2017 Afdeling 9

Eindstanden 2017 Jeugd Afdeling 9

Midfond kampioenschap 2017 Afdeling

Op zondag 2 juli jl. hebben wij een vlucht gehad vanuit Zandvliet. Wij hebben u toen geïnformeerd dat deze vlucht meetelt voor het Midfond en Snelheidskampioenschap van Afdeling 9. Dit bericht hebben wij u gestuurd op basis van de afspraken die in het informatieboekje van onze afdeling staan.

Bij nader inzien zijn wij als bestuur van mening dat wij met dit bericht niet voldoen aan de afspraken die zijn gemaakt tijdens de Algemene Ledenvergadering van onze afdeling welke op 6 maart is gehouden. Tijdens deze vergadering is afgesproken dat de Midfondvluchten wel moeten voldoen aan de Nationale criteria. Voor de Midfond houdt dit in dat een vlucht minimaal 250 km. moet zijn. De vlucht Zandvliet voldoet niet aan dit aantal kilometers. Het e.e.a. is alleen niet juist veranderd in de tekst van het informatieboekje. Dit had wel moeten gebeuren. Onze excuses voor het ongemak.
De vlucht Zandvliet telt dus niet mee voor het Midfondkampioenschap van Afdeling 9. De vlucht blijft wel tellen voor het Snelheidskampioenschap.

 

Vervelend voorval V17 Quiévrain

Afgelopen weekend is er tijdens vlucht V17 Quiévrain een vervelend voorval geweest. Door een fout bij het overladen zijn er vier manden, met 100 duiven van 8 leden, van P.V. Vorden achtergebleven in de container die is overgeladen in Silvolde en die terug is gestuurd naar Denekamp. De gemaakte fout kwam aan het licht nadat er door de vereniging uit Vorden melding was gemaakt van het ontbreken van de duiven bij enkele van hun leden. Bij controle van de teruggestuurde container in Denekamp werden zaterdagmiddag de vier manden met duiven aangetroffen. Deze duiven zijn zaterdagavond teruggebracht naar Vorden.

Ook langs deze weg willen wij de gedupeerde leden namens alle betrokkenen van onze afdeling onze oprechte excuses aanbieden. Dit had niet mogen gebeuren. Helaas is het zo dat waar er gewerkt wordt fouten worden gemaakt!

Bij dergelijke situaties gelden de volgende regels binnen onze afdeling. In eerste plaats worden de achtergebleven duiven uit concours gehaald en worden de vrachtgelden en poules van deze duiven niet in rekening gebracht aan de gedupeerde leden.

In onze afdeling geldt dat wanneer alle gedupeerde liefhebbers lid zijn van één vereniging het afdelingsconcours blijft doorgaan. Alle betrokken leden zijn lid van P.V. Vorden dus betekend dit dat de vlucht V17 Quiévrain blijft meetellen voor het afdelingskampioenschap. Kring 3 en de CC de Graafschap hebben besloten om deze vlucht niet mee te laten tellen voor hun kampioenschappen.

De gedupeerde leden zullen worden gecompenseerd voor de kampioenschappen. Hiervoor geldt het volgende. Leden waarvan alle duiven zijn achtergebleven in de container krijgen voor deze vlucht de gemiddelde punten die behaald zijn over de andere vitesse vluchten of ze krijgen het behaalde kampioenschap uit de stand die wordt opgemaakt zonder dat vlucht V17 meetelt. Dit conform het kampioenschap min zondag dat onze afdeling kent. Voor de gedupeerde liefhebbers zal voor hen het beste uit de bus komende resultaat gaan tellen voor de kampioenschappen zodat ze door dit voorval niet gedupeerd worden. Voor de liefhebbers waarvan een deel van de duiven in de container is blijven zitten en het andere deel vanuit Quiévrain is komen terugvliegen komt er nog een derde optie bij. Namelijk het resultaat met de duiven die wel hebben deelgenomen aan de vlucht. Indien het resultaat van de vlucht V17 Quiévrain hoger is dan het gemiddelde aantal punten dan zal dit gaan tellen. De verrekening van de punten zal na de laatste vitesse vlucht plaatsvinden.